wolwinkelmona

Handige tips

Handige tips

Handige tips

WolwinkelMona heeft een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet.

Standaard tips haken:

- Altijd haken door beide lusjes van de V tenzij in het patroon wordt vermeld dat u door de voorste of de achterste lus moet haken.
- Als u werkt met de magische cirkel, u kunt aan uw begin draad zien welke kant de 'goede' kant is, uw begin draad zit namelijk aan de binnenkant van het werkje.
- Als u rond haakt en in het patroon wordt niet vermeld dat u iedere toer moet sluiten met een halve vaste moet u dit ook niet doen, u gaat dan namelijk in spiraal werken. Het is dan makkelijk als u werkt met een stekenmarkeerder, zo kunt u altijd vinden waar uw eerste steek zit.
- Als u een ketting van losse gaat opzetten kunt u het beste 1 volle haaknaaldnummer meer hiervoor gebruiken dan waar u mee gaat werken (u gaat werken met 3mm, opzet dan met 4mm) Dit zorgt ervoor dat het begin van uw werk wat minder gaat 'trekken'.
- Met het minderen haakt u 2 steken samen, u kunt onzichtbaar minderen door bij die twee steken alleen te haken door de voorste lussen van de v (tenzij anders is aangegeven in het patroon)

Haken met Zpagetti :

- Zpagetti wordt gemaakt van restmateriaal uit de mode- en textielindustrie. Hierdoor kan het zijn dat de draad wat dikker of dunner is. Als u werkt met een patroon, u kunt het patroon gewoon aanhouden maar naar eigen inzicht wat aanpassen mocht dat nodig zijn.

Gebruik bij warmtebronnen :

- Zelf pannenlappen maken is weer helemaal in! WolwinkelMona raad u wel aan om katoen te gebruiken in verband met de hitte, gebruik zeker geen acryl! Acryl smelt en u loopt kans op brandwonden en dat het aan uw huid vast smelt!
- Om dezelfde redenen raad WolwinkelMona u ook aan om katoen te gebruiken bij onderzetters of andere producten waarbij het gehaakte object in aanraking met warmte komt.

reacties op “Handige tips

Geen reacties

Plaats een reactie